Ohlédnutí za Innoweekem v LS 2024

Katedra románských jazyků připravila i během tohoto Innoweeku několik zajímavých akcí jak pro studenty francouzštiny, španělštiny, tak italštiny.

Studenti francouzštiny s radostí navštívili workshop, který vedl pan Olivier Bauduin, kouč a psychoterapeut, jenž představil čtyři osobnostní typy podle typologie DISC a způsob, jak je dobře rozeznat a jak na základě toho lépe komunikovat v pracovním týmu i v osobním životě. Workshop navštívilo přes 70 studentů a padlo během něj několik otázek.

Pro studenty španělštiny uspořádala katedra dne 9.4. besedu s Mgr. Kryštofem Kulanem z advokátní kanceláře Mauric Janák Zeithaml s.r.o. Studenti se dozvěděli mnoho zajímavých případů z praxe, které kancelář, jež nabízí své služby španělsky mluvícím klientům či zastupuje občany ČR ve španělsky mluvících zemích, řeší jak v oblasti rodinného práva, tak i např. při koupi nemovitosti.

Studenti italštiny měli v rámci Innoweeku možnost navštívit Italský kulturní institut. Při komentované prohlídce krásné historické budovy a přilehlé zahrady se dozvěděli zajímavé informace o fungování institutu a různých kulturních akcích, které pořádá, i o jazykových kurzech, jež mohou všichni zájemci o italštinu navštěvovat.

Děkujeme všem přednášejícím a organizátorům a těšíme se na příští Innoweek!