Ohlédnutí za online výukou

Milí studenti, milí kolegové,

právě končí už třetí semestr, který vzhledem k nepříznivým epidemiologickým okolnostem proběhl ve formě online. Přestože doba covidová byla neradostná a mnohým, studentům i pedagogům, scházelo pravidelné osobní setkávání ve škole, tak jsme se snažili udělat si online hodiny nejen co nejpoučnější, ale také co nejzábavnější. Napříč jazyky a kurzy tak vznikly zajímavé, vtipné, nápadité a originální práce, ať už šlo o krátká videa, ppt prezentace, eseje nebo jiné písemné či ústní výstupy. A jelikož by byla škoda, kdyby tyto práce byly prezentovány pouze v hodinách, rozhodli jsme se – se souhlasem všech autorů – se s vámi o některé z nich podělit. Níže najdete dvě videa jako malou ukázku, na další, která jsme vám zpřístupnili, se můžete podívat v nové sekci Kurzy hrou na našem webu:

Podívejte se například na video Evgeniie Aiupova, studenta kurzu 2RO103 Francouzština pro ekonomy – mírně pokročilá úroveň (A1), který vtipně simuloval roli realitního makléře: (https://vse.sharepoint.com/:v:/s/fmv/zamestnanci/kroj/EVVTc_-uc4tHpiom6Lr7wKQBxWQuyEmodoPXMh5WTbCmJQ?e=pBCZrz)

Zábavnou reklamu na nový super produkt natočila v kurzu 2RO272 Španěština pro ekonomy – pokročilá úroveň II studentka Natálie Volfová (https://www.youtube.com/watch?v=T3b8mpKeY0c).

V kurzu 2RO192 Portugalština pro ekonomy – základní úroveň 2 (A2) studentka Radka Maťátková představila Azorské ostrovy, na které se chce vypravit a o nichž sbírá informace: https://vse.sharepoint.com/:p:/s/fmv/zamestnanci/kroj/EUQ8Ffr5ASNPqqdNm_oJ22IB1xooiuLDhrtim7LHPhQMig?e=2azTh6.  

Nezapomeňte, že registrace předmětů začínají již 14. června! Moc se na vás na všechny těšíme!