Zkouška a certifikát Obchodní italštiny A2 a B2

Dne 19.5.2023 se na KROJ opět, tentokrát již počtvrté, konaly zkoušky z obchodní italštiny! Jde o unikátní projekt tří institucí – VŠE KROJ, Società Dante Alighieri Praha a CAMIC (Italsko-česká obchodní a průmyslová komora).

Jde o náročné zkoušky z profesního jazyka, které prověřují znalosti z oblasti podniku, ekonomie a ekonomických reálií v Itálii. V písemné části studenti řeší typické situace ze života podniku – obchodní dopisy, reakce na reklamace, zpracování zprávy o aktuálním tématu apod. Ústní část prověřuje nejen kvalitu studentova ústního projevu v jazyce, ale také, a to hlavně, jeho schopnost vyřešit profesní situaci, vhodně argumentovat a hbitě reagovat.

Letošního ročníku se účastnili 4 kandidáti. Dvě studentky skládaly zkoušku Obchodní italštiny A2, další dva uchazeči se pokusili o certifikát Obchodní italštiny B2. Všem úspěšným absolventům gratulujeme a přejeme hodně úspěchů v dalším studiu a profesní kariéře, doufejme, že s využitím italštiny 😊

Pokud máte zájem o bližší informace o certifikátech, konzultujte naše webové stránky nebo se obraťte přímo na garantku italštiny, PhDr. Miroslavu Ferrarovou (miroslava.ferrarova@vse.cz).