Studentský spolek FRAC opět otevírá své brány – tentokrát i pro nové členy!

Studentský spolek FRAC úspěšně zahájil činnost v minulém semestru, kdy uspořádal prvních pět setkání. Po prázdninové přestávce opět zve studenty ke konverzačním večerům, které se budou konat pravidelně každý druhý čtvrtek od 18 hodin kombinovanou formou, tedy online i prezenčně. První setkání proběhne ve čtvrtek 30. 9. v 18:00. Pokud se nic nezmění, bude se jednat o první prezenční schůzku. Bližší informace budou zveřejněny týden před akcí na FB spolku FRAC (viz níže).

FRAC byl založen za podpory Katedry románských jazyků a funguje jako platforma pro neformální setkávání všech příznivců francouzského jazyka i kultury z řad studentů VŠE, kteří zajímají se o svět okolo sebe a chtějí si tak nejen prohlubovat znalosti francouzštiny, ale také debatovat o současném dění. Kromě přátelské atmosféry a prostoru k procvičování francouzského jazyka FRAC na každém setkání nabízí také zajímavé diskuze týkající se aktuálních společenských témat, která zrovna plní přední stránky francouzského tisku. V uplynulém semestru mezi tato témata patřilo psychické zdraví mladých lidí v době pandemie, udržitelné cestování, role státu v dnešním světě a trendy sociálních sítí.

V tomto semestru také FRAC nabízí členství novým zájemcům, kteří by se rádi podíleli na organizaci a rozvoji tohoto mladého ambiciózního spolku založeným studenty pro studenty. Na věku ani úrovni jazyka nezáleží, důležité je mít vztah k francouzštině a chuť debatovat!

Hlavním komunikačním kanálem spolku je facebooková stránka https://www.facebook.com/FRACVSE/, kde najdete bližší informace.